Utbildning inom Östra

Välkommen till Östra MX och vår utbildning

Östra Distriktet tillhandahåller utbildning till bla Barnledare, Tävlingsledare och Tränare MX.

Vi brukar hålla utbildningshelger där vi har alla utbildningarna samtidigt delvis för att vi tror att det blir ett bra tillfälle för deltagarna att träffas och utbyta erfarenheter.

I mån av deltagare och utbildare så försöker vi hålla utbildning under våren i södra delen av distriktet (Linköping) och på hösten i norra delen (Arlanda)

För att bli Barnledare ska du “brinna” för att vilja utbilda barn och deras föräldrar i din klubb att börja sin väg mot tävlingslicens och lär dom att på ett säkert och sportsligt sätt att köra motorcykel och att det finns ett regelverk att följa. Du börjar med att gå Plattformsutbildning hos SISU (2 dagar) sedan kommer du till oss och går en grenspecifik del under 1 dag för motocross.

För att bli Tränare MX ska du vara barnledare i Svemo alternativt så går du Plattformsutbildning  och GTU (Grundtränarutbildning) hos SISU 2 + 2 dagar sedan avslutar du med 1 grenspecifik utbildningsdag hos oss.

För att bli Tävlingsledare ska du vara Tävlingsfunktionär i motocross och ha haft uppdrag i tävlingsledningen vid 3 tävlingstillfällen. Du blir efter en 2 dagars utbildning hos oss Tävlingsledare och den högst ansvariga vid tävlingen.

Tävlingsfunktionär kan ni utbilda själva i er klubb med en tävlingsledare som lärgruppsledare, materiel till utbildningen beställer ni från kansliet tel 011-231080 kl 8-15. När ni gått igenom materialet och känner att ni är redo så bokar ni en examination av en fackman i motocross som är utsedd av distriktet, aktuell fackmannalista hittar ni på Svemo.se i menyn under utbildning.

Har ni ingen tävlingsledare i klubben så hör av er till mig så ska jag hjälpa er vidare.

Har du funderingar kring utbildningar eller vill ha hjälp med något som gäller utbildning är ni välkomna att kontakta mig så försöker vi lösa det tillsammans.

Eva Fahlén mail: eva.fahlen@svemo.seSISU Stockholm            SISU Östergötland           SISU Sörmland


Östra Motorsportförbundet
info@www.ostramx.org

Sammankallande
Markus Marteliusson
073 679 33 04
m-sson@hotmail.se

Serien
Patrik Pettersson
lagserien@gmail.com

Bankgiro: 5833-3360

Org.nr 879500-6108

Close Bitnami banner
Bitnami